Plateauwagens

Verplaats je regelmatig zware objecten en heb je nog geen plateauwagen, dan mis je echt een handig hulpmiddel. In ons assortiment plateauwagens is er voor elke situatie een passende transportkar te vinden. Hecht je veel waarde aan het maximale draagvermogen? Dan kun je beter een stalen wagen nemen. Wil je liever een kleine lichte plateauwagen? Ga dan voor een kleine aluminium wagen. Zo is er voor ieder wat wils. Bestel je vandaag nog voor 22:00 dan zorgen we dat je de wagen morgen nog in huis hebt. Door onze grote voorraad kun je er ook direct meerdere bestellen, waarbij je ook nog eens een prima korting krijgt.

De voordelen van een plateauwagen

Plateauwagens zijn ideaal om zware objecten mee te verplaatsen. De goedkoopste variant kan vaak al tot 150 kilo verplaatsen. Doordat ze opvouwbaar zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag. Is een plateauwagen inklapbaar, dan is dat dus ideaal wanneer je weinig opbergruimte hebt of wanneer je simpelweg geen ruimte kwijt wilt zijn aan een transportmiddel. Een plateauwagen is dus een kleine steekkar met veel mogelijkheden. Doordat de kleine varianten zelfs in een auto passen kun je de plateauwagen overal mee naartoe nemen. Je vouwt de transportkar op en hij past zo in de auto. Ook voor bestelbussen is een plateauwagen ideaal. Deze past makkelijk in de bus en zo heb je altijd een steekkar bij de hand om dingen te verplaatsen. Zeker als je bezorger bent of regelmatig zware objecten moet verplaatsen, is een plateauwagen dus handig. De wagens worden gemaakt van goede kwaliteit materialen waardoor deze jaren mee kunnen. Tussen de modellen zitten wel veel verschillen, zoals in de materialen waarvan de transportkar is gemaakt. Elk materiaal heeft weer een ander effect op het eindgebruik van de plateauwagen, denk aan het verschil tussen aluminium, staal en kunststof. Welke keuze je maakt, hangt af van de hoeveelheid gewicht die een wagen moet kunnen verplaatsen en hoeveel opbergruimte je tot je beschikking hebt.

Verschillende modellen

Om de juiste plateauwagen te vinden, zul je eerst het verschil tussen de modellen moeten weten. Allereerst zit er een verschil in de afmetingen: neem je een grotere versie dan zul je dus ook rekening moeten houden met meer opbergruimte. Op de productpagina van iedere versie staat aangegeven wat de afmeting is, zo kun je vooraf meten of de plateauwagen in de opbergruimte past. Er zit een maximum aan het gewicht dat een wagen kan dragen, dit maximum draaggewicht staat ook bij elk product aangegeven. Het is belangrijk om vooraf te weten hoeveel kilo je met deze steekkar wilt verplaatsen, zodat je hier de juiste wagen bij zoekt. Verplaats nooit meer dan het maximum toegestane laadvermogen, anders beschadig je de wagen. Het verschil in prijs zit hem vooral in de afmeting en het type materiaal waar de plateauwagen van is gemaakt. Dat een grotere plateauwagen meer gewicht aan kan, gaat dus niet altijd op. In sommige situaties wil je meer betalen voor een kleine steekwagen die van een lichter materiaal is gemaakt, zodat je deze makkelijk hoog op kunt bergen. Een zware plateauwagen hoog opbergen brengt echter ook wat risico’s met zich mee wanneer de kar onbedoeld omkiepert.

Staal, kunststof en aluminium

Ga je een plateauwagen kopen, dan is deze meestal van staal, kunststof of aluminium gemaakt. Het voordeel van een stalen transportwagen is dat deze (over het algemeen) een hoger laadvermogen heeft. Het nadeel is dan weer dat staal zwaar is en het gewicht van de plateauwagen zelf dus hoger is. Dit kan een probleem zijn als je deze hoog op wilt bergen. Een kunststof wagen is veel lichter dan een stalen trolley. De plateauwagens van aluminium zijn nog lichter en hebben vaak een inschuifbaar frame. Hierdoor kun je de plateauwagen nog kleiner opvouwen dan wanneer deze van een ander materiaal is gemaakt. De banden kunnen gemaakt zijn van rubber of kunststof. Wielen van rubber gaan langer mee dan wielen van kunststof. Daarom zie je kunststof wielen voornamelijk bij de goedkope plateauwagens, de rubber wielen zie je bij de wat duurdere varianten. Het inschuifbare frame van de aluminium variant is niet alleen handig om de transportkar kleiner op te kunnen bergen, het is ook goed voor je postuur. Je kunt het frame namelijk uitschuiven op een voor jou comfortabele hoogte waardoor je dus niet meer gebukt achter een voor jou te lage transportkar loopt.

Veiligheid gaat voor

Om veilig met een plateauwagen om te gaan zul je je aan enkele regels moeten houden. Doe de wagen nooit overbeladen, want door overbelasting is er de kans dat de transportkar het gewicht niet houdt, waardoor deze stuk gaat. Zo kunnen de wielen loslaten waardoor de kans groot is dat de plateauwagen waar je achter loopt, op je tenen terechtkomt. Pas op met het verplaatsen van zware objecten: als deze van de transportkar vallen kunnen deze eveneens op je voeten terechtkomen. Draag daarom bij het vervoeren van zware objecten altijd schoenen met stalen neuzen. Berg de transportkar niet te hoog op, zelfs de lichte varianten hebben een gewicht van meer dan 5 kg waardoor deze hard aankomt als deze op je valt. Door de transportkar laag op te bergen verklein je de kans dat deze op je hoofd of schouders terechtkomt. De meeste ongelukken kunnen dus voorkomen worden door goede voorbereiding en logisch nadenken. Valt een object snel van de wagen af, dan is het slim om deze vast te zetten of er iemand naast te laten lopen om het object vast te houden tijdens het vervoeren. Ga dus slim met je nieuwe plateauwagen om en voorkom ongelukken.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een plateauwagen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links