Meubelrollers

Het verplaatsen van meubels is vaak geen prettige klus. Ook als je een kast netjes leeg ruimt kan hij toch nog flink zwaar zijn om te tillen. Ook hebben veel meubelstukken en ook huishoudelijke apparaten vaak geen handige grepen zodat tillen en verplaatsen ook bij een acceptabel gewicht soms erg lastig kan zijn. Een meubelroller, ook wel meubelhondje genoemd, kan dan een handig hulpmiddel zijn. Dit is een plank met vier wieltjes die je eenvoudig onder het te verplaatsen apparaat of meubelstuk schuift. Vervolgens kun je het zware object eenvoudig verplaatsen zonder dat je het risico loopt om door je rug te gaan.

Een meubelroller is de ideale hulp bij een verhuizing

Een verhuizing vraagt een hoop voorbereiding en het is vaak meer werk dan je denkt. Als je de verhuizing zelf wilt regelen, dan moeten de zwaardere meubelstukken en apparaten natuurlijk ook worden verplaatst. Denk hierbij aan kasten, een wasmachine of een koelkast. Dit zijn vaak lastig te hanteren objecten. Als je gebruik maakt van een meubelroller wordt het een stuk eenvoudiger. Je hoeft de meubelroller alleen maar onder het apparaat te schuiven en vervolgens kun je het gemakkelijk verrijden. Het tilwerk beperkt zich dan hooguit tot het inladen in een gehuurd busje of vrachtwagen. Dit maakt het werk een stuk gemakkelijker. Je kunt de meubelroller gebruiken voor alle zware items die bij je verhuizing moeten worden verplaatst. Je voorkomt hiermee niet alleen dat je de volgende dag enorme spierpijn hebt. Je zorgt er met een meubelroller ook voor dat een apparaat of meubelstuk niet beschadigd raakt door stoten of omdat jij of een helper het per ongeluk laat vallen. Een meubelroller koop je al voor een klein bedrag, dit is dus zeker de moeite waard.

De meubelroller gebruiken op kantoor

Een meubelroller kan ook erg handig zijn op kantoor. Als er een bureau of een zware archiefkast moet worden verplaatst hoef je niet meer naar vrijwilligers te zoeken die hun rug willen riskeren. Je kunt het gevaarte eenvoudig verplaatsen door gebruik te maken van een meubelroller. Bij een groot object kun je eventueel meerdere rollers gebruiken, zodat het gewicht beter verdeeld wordt. Zo kun je met behulp van die handige meubelrollers zonder problemen en zonder schade aan mensen of goederen een kantoorverhuizing regelen. Houd wel in de gaten of dat ene bureau uit de directiekamer niet te zwaar is. Op een meubelhondje kun je apparaten en meubels van een flink gewicht probleemloos vervoeren. Maar let wel op het maximale gewicht dat de meubelroller kan hebben, want het zou zonde zijn als je hulpje door zijn wielen zakt omdat het gewicht net iets te veel blijkt te zijn. Meubelhondjes worden ook vaak in magazijnen gebruikt om stapels goederen te verplaatsen. Ideaal voor plaatsen waar je met een lorriewagen of steekkar niet goed bij kunt. Even de meubelhondjes eronder en rijden maar. Deze uitvinding heeft al heel wat werk een stuk lichter gemaakt.

Verschillende modellen meubelroller

Een meubelroller kopen betekent dat je uit verschillende modellen kunt kiezen. De meeste rollers zijn vierkant of rechthoekig en voorzien van vier wieltjes. De oppervlakte verschilt per model. Je kunt voor het verplaatsen van zware objecten ook gebruik maken van een zogenaamde plateauwagen of transport trolley. Een “platte wagen” is vooral handig voor losse objecten zoals archiefdozen, verhuisdozen of zware gereedschappen. Dit zijn vaak lastige zaken om te verplaatsen, zeker als ze een flink stuk vervoerd moeten worden, bijvoorbeeld op een kantoor van het ene einde van de gang naar het andere. Daarom is op een kantoor vaak ook een transporttrolley aanwezig, naast de handige meubelhondjes. De hondjes worden dan gebruikt als die grote kast van kamer A naar kamer B moet worden verplaatst. Voor de inhoud, de dossiermappen of archiefdozen, kun je dan heel handig een plat transportwagentje gebruiken. Zo wordt het verhuizen kinderspel en hoef je hiervoor geen professionele verhuizer in te huren. Een meubelroller kan je dus ook nog eens flink geld besparen. Dit geldt natuurlijk ook voor de thuissituatie, bij iedere verhuizing komt een meubelhondje prima van pas. Je kunt deze handige hulpjes nu direct online bestellen en thuis laten bezorgen.

Een rolplateau komt altijd van pas

en rolplateau voor meubels en zware apparaten komt altijd van pas. Je kunt een meubelroller prima gebruiken als de wasmachine van zijn plaats moet voor een reparatie. Of als je de badkamer of het washok eens een echt goede schoonmaakbeurt wilt geven. Dan wil je ook die zware wasmachine van zijn plaats omdat je daaronder en daarachter sinds hij werd neergezet nooit meer hebt schoongemaakt. Dan kan er zich een flinke hoeveelheid stof en andere rommel onder en achter verzamelen. Plaats een meubelhondje onder de wasmachine en je rolt hem eenvoudig opzij. Je hoeft niet te tillen of te schuiven. Schuiven kan de vloer beschadigen en een wasmachine tillen is vaak geen pretje. Wasmachines zijn namelijk verzwaard met een contragewicht om te voorkomen dat hij gaat “wandelen” tijdens het wassen of centrifugeren. De verzwaring zorgt ervoor dat de machine op zijn plaats blijft, wat de levensduur uiteraard ook ten goede komt. Maar dit contragewicht zorgt er dus voor dat tillen in je eentje sowieso niet lukt en met zijn tweeën ook nog een hele klus kan zijn. Ook een groot apparaat zoals een koel/vriescombinatie kan erg lastig zijn om te tillen omdat ze vanwege de hoogte het zicht belemmeren tijdens het verplaatsen. Zet er gewoon een meubelroller onder en je kunt hem zonder problemen op een andere plaats zetten.

Vragen en advies

Kies de meubelroller die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een meubelroller? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links