Trapsteekwagens

Om een zware last een trap op en af te vervoeren is een trapsteekwagen vereist. Dit is een transportmiddel met zes wielen. Aan beide zijden van de wielas zitten drie wielen die in een driehoek zijn bevestigd en elk een afzonderlijke as hebben. Bij het omhoog vervoeren van objecten zullen de drie wielen roteren waardoor je gemakkelijk steeds een trede hoger op de trap komt. Daardoor is dit het ideale hulpmiddel om bijvoorbeeld een wasmachine naar een zolder of waskamer op de tweede verdieping te verplaatsen. Vanwege de unieke eigenschap van dit transportmiddel wordt deze ook wel een traploper genoemd.

€ 70,95

Trapsteekwagen - Silverline - 120 kg

 

  Afmetingen: 470 x 630 x 1070 mm
  Afmeting plateau: 350 x 200 mm
  Materiaal: Hout
  Soort wiel: Kunststof
  Met trapgeleider

Wielconstructie van een trapsteekwagen

Dit hulpmiddel is zo bijzonder door de opvallende wielconstructie. Waar bij een normale steekwagen twee wielen aan beide zijden van de wielas zijn gemonteerd, heeft deze hier drie wielen aan iedere zijde van de hoofdas. Deze wielen zijn in een driehoekvorm gemonteerd en hebben elk een afzonderlijke as. Tijdens het verplaatsen van spullen over een vlakke oppervlakte rollen twee wielen over de grond en staat de driehoek in een rechtopstaande positie. Op het moment dat een obstakel op het pad van een trapsteekwagen komt, kan de driehoekconstructie roteren om zo gemakkelijk over het obstakel heen te komen. Dit geschiedt zonder dat op enig moment contact met de ondergrond wordt verloren. Een dergelijke wielconstructie staat ook wel bekend als een tri-star en bestaat al sinds 1967. Er zijn zelfs gemotoriseerde voertuigen die met dezelfde wielconstructie zijn uitgerust. De modellen met zes wielen zijn speciaal bedoeld om zware lasten een trap op en af te vervoeren. Sommige mensen spreken daarom als zij dit type zien ook wel van traploper, waarmee de functie natuurlijk meteen duidelijk is.

Objecten op trappen vervoeren

Wanneer objecten een trap of meerdere trappen op vervoerd moeten worden, dan kan een trapsteekwagen deze taak verlichten. Iedereen heeft weleens een verhuizing meegemaakt of een wasmachine in huis moeten verplaatsen, waarbij zij hebben kunnen ervaren hoe moeilijk het is om zwaar object een trap op te krijgen. Je hebt dan met een beperkte ruimte en een oneven ondergrond die steeds hoger oploopt te maken, waardoor je niet de mogelijkheid hebt om de last neer te zetten en even een rustmoment te pakken. Met behulp van dit hulpmiddel zal het vervoeren van zware objecten op trappen stukken makkelijker verlopen. Je begint in dat geval met het stevig vastzetten van het object met een spanband. Vervolgens trek je de last achter je aan. Op het moment dat je bij een trap aankomt zal de werking van een trapsteekwagen duidelijk worden. Je trekt hem namelijk aan de handvatten omhoog en hierdoor zal steeds het bovenste wiel van de driehoek grip krijgen op de volgende traptrede. Het is zelfs mogelijk om bij elke trede even een rustmoment te pakken om even uit te puffen en nieuwe krachten te verzamelen.

Koopadvies voor een trapsteekwagen

Nu je op de hoogte bent van de werking en het nut van dit hulpmiddel, kun je vast al enkele momenten bedenken waarop het hulpmiddel uitstekend van pas zal komen. Voordat je echter tot aankoop overgaat willen we je nog wat belangrijke koopadviezen geven. Ten eerste moet je een idee hebben wat je precies de trap op wilt gaan vervoeren. Dit is van belang omdat je aan de hand hiervan het maximale draagvermogen moet bepalen. Tevens is zowel het formaat van een trapsteekwagen als het plateau waarop je de goederen kunt plaatsen een belangrijke factor. Bedenk daarnaast of je een inklapbaar of juist een solide model wilt aanschaffen. Wil je er een kopen, dan moeten al de bovengenoemde factoren afgewogen worden.

Voordelen trapsteekwagen inklapbaar

Het formaat en draagvermogen kan per model verschillen. Tevens kun je kiezen voor een inklapbaar of juist een solide model. De inklapbare uitvoering heeft een aantal voordelen. Zo is het hulpmiddel bijvoorbeeld makkelijk op te bergen wanneer je deze niet gebruikt. In elkaar geklapt blijft er niet meer over dan een klein vierkant pakketje, dat je makkelijk in de hoek van een kamer of zelfs in een kast kunt opbergen. Vaak zijn deze ook nog eens extra licht van gewicht door de holle constructie die tijdens het inklappen in elkaar kan schuiven. Dit maakt het verplaatsen van een last op een trap nog gemakkelijker. Wel gaat dit dan ten koste van het maximale draaggewicht. Een solide model kan in de meeste gevallen een veel zwaardere last dragen. Indien je dit transportmiddel af en toe thuis wilt gebruiken is een inklapbaar model ideaal, omdat je deze makkelijk kunt opbergen. Werk je echter voor een verhuisbedrijf of bestaat je werk uit de levering van huishoudelijke apparaten, dan kan je vaak beter een solide model kiezen dat zo robuust mogelijk is en je lange tijd kunt blijven gebruiken.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een trapsteekwagen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Prima "Materiaal correct kunnen uitzoeken, bestellen en laten leveren." 9,3
Perfect "No nonsens bedrijf snelle service en makkelijk toegankelijk voor advies." 9,2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links