Palletwagens

Voor het verplaatsen van pallets die volgeladen zijn met goederen, is er geen beter hulpmiddel denkbaar dan een palletwagen. De wagen heeft twee lepels die in de openingen aan de onderkant van een pallet passen. Door deze vervolgens omhoog te pompen, komt deze van de grond en kan verplaatst worden. Onder iedere lepel zit een set wielen en nog twee grotere wielen onder het pompmechanisme. Je kunt een palletwagen hierdoor makkelijk over vlakke oppervlakten rijden. We zullen in het navolgende ook wel van last spreken als we pallets bedoelen, want alleen daarvoor mag je dit transportmiddel gebruiken.

€ 589,95

Palletwagen - Eller - 2500 kg

 

  Afmeting plateau: 1150 x 540 mm
  Materiaal: Metaal
  Soort wiel: Rubberband


Niet op voorraad

Werking van een palletwagen

Hierin zit een hydraulische pomp die met de hand bediend kan worden. Met behulp van hydraulische vloeistof in de pomp wordt de kracht gegenereerd die nodig is om een zware last te tillen. Door de pompende beweging die gemaakt moet worden om de last omhoog te liften, spreekt men ook wel van pompwagen. Deze wordt bestuurd via een zogenoemde tiller. Hiermee kunnen de twee voorste wielen gestuurd worden terwijl je dit transportmiddel trekt of duwt. De tiller dient tevens als hendel van de hydraulische pomp. Door deze verticaal op en neer te bewegen wordt de hydraulische vloeistof opgepompt en komen de wielen langzaam steeds iets hoger te staan. De pallet komt hierdoor een aantal centimeters van de grond los. Van een palletwagen kun je daarom niet gebruikmaken voor het stapelen van zware lasten, maar wordt in de meeste gevallen gebruikt om binnen een magazijn of trailer een zware last naar een andere locatie te brengen. Op het handvat van deze tiller zit een kleine hendel, waarmee de druk van de hydraulische vloeistof af wordt gehaald. Door deze actie zakken de lepels weer terug in hun laagste positie.

Lengte vork of lepel pompwagen

De twee uiteindes van een pompwagen die onder een pallet geschoven worden om deze op te tillen, hebben verschillende namen. Sommige mensen noemen het lepels, terwijl anderen spreken van vork. Hoe je het essentiële onderdeel noemt is niet belangrijk. Wel belangrijk is de lengte van de vork of lepel. Hierdoor weet je namelijk welk formaat lasten je met dit transportmiddel kunt vervoeren. In Europa worden in de meeste gevallen de zogenoemde Euro pallets gebruikt. Deze hebben een afmeting van 80 x 120 cm. Dit zijn de standaard formaten. Ze kunnen tussen de 1500 en 2000 kg dragen. Bekijk in de specificaties de afmetingen van het plateau en het maximale draagvermogen.

Een palletwagen veilig gebruiken

Hij is het ideale hulpmiddel voor het verplaatsen van pallets. Een volgeladen last is vaak dermate zwaar dat je geen andere mogelijkheid hebt dan deze met dit handige transportmiddel te verplaatsen. Door het grote gewicht is het ook belangrijk om tijdens het gebruik enkele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zo mag je bijvoorbeeld nooit het maximale draagvermogen van de pompwagen overschrijden. Steek ook nooit je voeten onder de opgetilde lading. Tijdens het gebruik van een palletwagen moet altijd de correcte werkwijze aangehouden worden. Dit betekent onder andere dat geadviseerd wordt om de vracht zo langzaam mogelijk te vervoeren. Indien mogelijk moet altijd geduwd worden. Op deze manier heb je namelijk meer controle over de zware lading en kun je beter in de gaten houden hoe de vracht zich tijdens het vervoeren gedraagt.

Palletwagen kopen aandachtspunten

Voor een magazijn waar je geen beschikking hebt over een heftruck, of waar de ruimte te beperkt is om hiermee rond te rijden, is het kopen van dit transportmiddel geadviseerd. Met de handtruck kun je makkelijk de last vervoeren. In smalle ruimtes kun je met dit transportmiddel een last naar een open ruimte verplaatsen, waar de heftruck de taak vervolgens kan overnemen. Voordat je echter overgaat tot de aanschaf ervan zijn er een aantal aandachtspunten die je moet overwegen. Zo moet bijvoorbeeld het maximaal draagvermogen ruim binnen de marges vallen. Een standaard pallet kan tussen de 1500 en 2000 kg dragen. Het maximale draagvermogen moet hier dan ook ruim boven zitten. Een extra 500 kg is een veilige marge. Verder zal de keuze voor een bekend merk je de zekerheid geven dat alle onderdelen zonder problemen voor een lange tijd zullen naar behoren zullen functioneren.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een palletwagen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Prima "Materiaal correct kunnen uitzoeken, bestellen en laten leveren." 9,3
Perfect "No nonsens bedrijf snelle service en makkelijk toegankelijk voor advies." 9,2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links