Opvouwbare steekwagens

Wanneer je af en toe een zware last moet verplaatsen of weinig ruimte hebt om een steekwagen op te bergen, dan is een opvouwbare steekwagen de beste aankoop die je kunt doen. Dit is een inklapbare steekwagen waarvan de onderdelen in elkaar geschoven kunnen worden, waardoor het hulpmiddel zo min mogelijk ruimte in beslag neemt wanneer je het niet in gebruik hebt. In uitgeklapte stand kan je de opvouwbare steekwagen op dezelfde manier gebruiken als een standaardmodel. Door slimme technieken bij de constructie kan een indrukwekkend maximaal laadvermogen gehaald worden. Een opvouwbaar model is als je een steekwagen kopen wil dan ook vaak de beste keuze.

Voordelen opvouwbare steekwagen

De voordelen van een opvouwbare steekwagen in vergelijking met een solide model hebben allemaal te maken met de mogelijkheid om de steekwagen in te klappen. Hierdoor kan je onder andere het formaat van de inklapbare steekwagen zo klein mogelijk maken wanneer je het hulpmiddel niet in gebruik hebt. Dit heeft als voordeel dat het opbergen van een opvouwbare steekwagen zeer gemakkelijk is. Opgevouwen is de inklapbare steekwagen niet meer dan een plat pakketje dat je makkelijk in de kofferbak van je auto kunt leggen of in de hoek van de voorraadkast kunt zetten. De holle constructie van het frame, waardoor het inklappen mogelijk is, zorgt er bovendien voor dat de opvouwbare steekwagen erg licht is. Dit heeft dan weer als voordeel dat het vervoer en het gebruik makkelijker is dan bij de standaardmodellen. Een ander voordeel dat we willen benoemen is dat de meeste opvouwbare steekwagens ook in hoogte verstelbaar zijn. Dit komt tevens het comfort bij het gebruik ten goede voor mensen die een stuk korter of langer zijn.

Opvouwbare steekwagen uitkiezen

Wil je een opvouwbare steekwagen kopen? Dan kan je een keuze maken uit het assortiment op deze pagina. Hier vind je alle inklapbare steekwagens in diverse uitvoeringen die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Om je te helpen een keuze uit het assortiment te maken, geven we je graag enkele tips die je hierbij kunnen helpen. De belangrijkste eigenschap van een opvouwbare steekwagen is het maximale laadvermogen. Hier moet als eerste naar gekeken worden bij het kopen van een opvouwbare steekwagen. Het maximale laadvermogen mag namelijk nooit overschreden worden. Indien dit toch gebeurt dan zal het materiaal buigen en uiteindelijk breken. Bij het vervoeren van een zware last kan dit vervelende gevolgen hebben. Zo kan het vervoerde object schade oplopen en tevens bestaat het risico dat mensen gewond raken. Bedenk daarom voordat je een aankoop doet, wat voor soort objecten je met de opvouwbare steekwagen wilt gaan vervoeren. Dit speelt niet alleen een rol bij het bepalen van het maximale laadvermogen van het vervoermiddel, maar ook de afmetingen die vereist zijn voor de inklapbare steekwagen en het plateau van de wagen.

Hoe is de steekwagen inklapbaar?

Een andere factor die een rol speelt bij het uitkiezen van de beste opvouwbare steekwagen is de wijze waarop de steekwagen inklapbaar is. Het frame van de inklapbare steekwagen is altijd in elkaar te schuiven. Of dit in twee of drie delen gebeurt, bepaalt hoe klein het formaat kan worden in een opgevouwen staat. Daarnaast is het ook van belang of de wielen en het plateau ook opgevouwen kunnen worden. Bij de meeste opvouwbare steekwagens kan je op de productafbeeldingen zien of het opvouwen van de wielen en het plateau mogelijk is. De mogelijkheid is een voordeel omdat je hiermee in staat bent om de inklapbare steekwagen nog kleiner te maken als deze opgevouwen is. Je houdt dan niet veel meer over dan een plat pakketje dat je makkelijk overal kunt opbergen. Overigens zal het materiaal van de banden ook invloed hebben op het gebruik van de opvouwbare steekwagen. Een rubberen band is, door zijn verende eigenschappen, beter om over oppervlakten te rijden met een grof profiel. Een kunststof band heeft daarentegen weer minder weerstand bij het rijden over een gladde ondergrond zoals in gebouwen vaak het geval is.

Inklapbare steekwagen van aluminium

Een steekwagen opklapbaar is eigenlijk vrijwel altijd van aluminium gemaakt. Dit materiaal is namelijk ideaal voor het maken van de holle constructie die nodig is om het frame inklapbaar te maken. Het bovenste deel van de opvouwbare steekwagen moet immers in het onderste deel schuiven om deze in te klappen. Met aluminium is deze constructie makkelijk te realiseren. Daar komt ook nog eens bij dat aluminium veel lichter is dan de meeste andere metalen. Dat zorgt ervoor dat de opvouwbare steekwagen van aluminium makkelijk op te bergen en mee te nemen is. Aan de lichtgewicht metaalsoort zijn echter niet alleen voordelen verbonden. Een nadeel is namelijk dat aluminium minder sterk is dan bijvoorbeeld staal. Het materiaal zal ook eerder breken in plaats van buigen. Het gevolg hiervan is dat het maximale draagvermogen van een opvouwbare steekwagen in de meeste gevallen ook minder is dan van een niet inklapbaar model. De duurdere modellen kunnen meestal tussen de 100 en 200 kg dragen.

Vracht vastzetten op opvouwbare steekwagen

Enkele opvouwbare steekwagens worden standaard met elastische banden geleverd. Dit maakt het zeer eenvoudig om een last op de inklapbare steekwagen vast te zetten. Een vereiste als je een groot object of meerdere dozen tegelijk met een opvouwbare steekwagen wilt vervoeren. De elastische banden die al aan de opvouwbare steekwagen bevestigd zitten, hoef je dan enkel een paar keer om de vracht heen te wikkelen en je bent klaar voor het vervoer. Je hoeft dan dus geen losse spanbanden te kopen. Let wel op dat de elastische banden niet geschikt zijn voor het vervoer van zware lasten. Een spanband is in dat geval een betere keuze om de veiligheid tijdens het vervoer te garanderen. Spanbanden kan je veel strakker aantrekken en hebben daarnaast ook geen elasticiteit waardoor je zomaar kunt meemaken dat de zware vracht tijdens het vervoer toch nog verschuift op de opvouwbare steekwagen. Afhankelijk van wat je op de inklapbare steekwagen wilt vervoeren, zijn extra elastische banden onhandig.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een opvouwbare steekwagen dan wel inklapbare steekwagen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links