Reservewielen

Een steekwagen is een handkar waarmee je zware materialen kunt vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan volgepakte dozen en planken die binnen een bedrijf van de ene naar de andere kant gebracht moeten worden. Ze zijn dan ook vaak te vinden in magazijnen en vrachtwagens. Bij goed onderhoud gaat dit handige hulpmiddel behoorlijk lang mee. De levensduur kan worden verlengd door regelmatig het wiel te controleren. Zo is het belangrijk dat het stevig is en lekker rijdt.

€ 5,95

Reservewiel - Techtube Pro

 

  Afmetingen: 260 x 85 mm
  Soort wiel: Luchtband€ 17,42

Reservewiel - Toolland

 

  Soort wiel: Luchtband
  Diameter wiel: 26 cm€ 17,07

Reservewiel - Toolland

 

  Soort wiel: Luchtband
  Diameter wiel: 26 cm€ 12,95

Reservewiel - Techtube Pro

 

  Afmetingen: 260 x 85 mm
  Soort wiel: Antilekband€ 14,95

Reservewiel - Kelfort

 

  Soort wiel: Luchtband
  Diameter wiel: 26 cm€ 15,95

Reservewiel - Kelfort

 

  Soort wiel: Luchtband
  Diameter wiel: 26 cm€ 19,48

Reservewiel - Toolland

 

  Soort wiel: Luchtband
  Diameter wiel: 26 cm€ 20,00

Reservewiel - Toolland

 

  Soort wiel: Luchtband
  Diameter wiel: 26 cmControle van het wiel

Naast slijtageplekken zijn er meer punten waar je op moet letten tijdens de controle. Zo kunnen de banden op een gegeven moment scheurtjes vertonen. Ook wanneer er sprake is van een uitdroging is het tijd voor nieuwe banden of een ander wiel. Zorg ervoor dat het nieuwe exemplaar gelijk is aan de oudere. Zo dient het hoogteverschil altijd hetzelfde te zijn. Een te hoog exemplaar maakt het vrijwel onmogelijk om met de steekwagen te rijden. Daarnaast dient het zogeheten asgat exact hetzelfde te zijn. Er is altijd een velg met een gat erin, een asgat is de diameter ervan. Je kunt dit asgat heel precies meten met een schuifmaat.

Kies een steekwagen band van goede kwaliteit

Deze band moet zeer stevig zijn. Je vervoert er namelijk zware materialen mee. Het is niet de bedoeling dat de band plotseling klapt of op een andere manier kapot gaat. Dergelijke problemen kun je voorkomen door te kiezen voor een wiel en band van goede kwaliteit. Daarbij heb je meestal de keuze uit een luchtband of een antilekband. Een luchtband voelt fijn en stevig aan. Zorg er wel voor dat je een luchtband regelmatig op spanning controleert om de levensduur te verlengen. Ook het kopen van een antilekband is een goede keuze. Zoals de naam al doet vermoeden gaat deze band nooit lek, zodat je materialen kunt blijven vervoeren.

Het belang van een goed lager

Bepaalde onderdelen verdienen extra aandacht. Let bijvoorbeeld altijd op de zogeheten lagers. Dit onderdeel heeft betrekking op de velgen. Velgen zorgen ervoor dat er draagkracht is. Zo heeft een kunststof velg een naaldlager. Dit is een kunststof buis met stalen pennen die naalden worden genoemd. Deze stalen pennen zijn gemiddeld 3 mm dik, bovendien kunnen ze de draagkracht aanmerkelijk verlengen. Daarnaast gaat het dankzij de naalden langer mee. Een naaldlager is overigens niet het enige goede materiaal. Zo werken ook een rol- en glijlager over het algemeen prima. Het voordeel van een glijlager is dat alleen het lager vervangen moet worden bij slijtage. Een rollager is op zijn beurt beter bestand tegen grote belasting. Wel dien je een rollager regelmatig te voorzien van smeermiddel.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een steekwagen wiel of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Prima "Materiaal correct kunnen uitzoeken, bestellen en laten leveren." 9,3
Perfect "No nonsens bedrijf snelle service en makkelijk toegankelijk voor advies." 9,2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links